Aquatech-selskapet Bluegrove gjennomfører en kapitalutvidelse på NOK 120m (~€ 12m) for å akselerere veksten.

Bluegrove har annonsert den første avslutningen av selskapets serie B-runde i et privat tilbud til eksisterende aksjonærer. Runden ble ledet av det nederlandske akvakulturinvesteringsfondet Aqua-Spark sammen med Internet of Things teknologiinvestor Breed Reply, sammen med andre sentrale interessenter, inkludert grunnleggerne Joakim Myrland og Bendik Søvegjarto. Selskapet engasjerer nå en rådgiver for å åpne runden for nye investorer.

«Teknologi er nøkkelen til å gjøre akvakultur mer effektiv og bærekraftig. Vår løsning bruker maskinlæring for å forbedre fôringsresultater og bidra til bedre økonomi, bærekraft samt helse- og velferdsforhold innen fiskeoppdrett. Denne serie B-runden handler om å gjøre oss i stand til å skalere globalt,” sa Bendik S. Søvegjarto, administrerende direktør i Bluegrove.

“Denne tillitserklæringen fra investorene våre kommer i hælene på investeringen på 3,5 millioner euro fra European Innovation Council (EIC) i oktober 2021 for å videreutvikle og kommersialisere vår Welfare Shield-teknologi,” sa Søvegjarto.

“Siden vår første investering i Bluegrove i 2018, har vi vært overbevist om at Bluegroves unike teknologi bidrar til en sunnere og mer bærekraftig kommersiell akvakulturindustri. Det er virkelig spennende å være vitne til at selskapet overvinner hindringene for teknologisk adopsjon for å komme til dette stedet for å styrke kommersielle avtaler og bevise forretningsgrunnlaget for bedre, mer effektiv og human praksis, sier Mike Velings og Amy Novogratz, administrerende partnere, Aqua-Spark.

“Vi er glade for å reinvestere fra vårt dypteknologifond på bakgrunn av Bluegroves suksess. Den nylige kommersielle suksessen og innvesteringen fra European Innovation Council er en reell validering av Bluegroves evne til å oversette ny teknologi til kommersielle løsninger som takler virkelige utfordringer, sier Richard Hadden, administrerende partner og grunnlegger hos Breed Reply.

Produkter

Se produktutvalget.

Se våre produkter

Kontakt

Vi hjelper deg gjerne.

Kontakt oss